Összes oldalmegjelenítés

2011. március 27., vasárnap

Futam :)

Csá! :-D


úúúú ma volt az első Forma-1 futam!! Alap, hogy néztem. Izgis volt, mert most bevezettek kétféle új módosítást a gyors előzés reményébe, de nem jött be csak az egész futam alatt egynek. xD Szóval ezen van még mit javítani.
2 féle újítás van:
Tudom, hogy nem jól kivehető...=/



- KERS: ha jól értettem az egy olyan műszer a motorba, ami a fékezés energiáját gyűjti össze és raktározza, amit később egy kör folyamán a pilóta 6,8 mp-ig használhat. A Red Bull csapat ezt nem használta, ezért nagy volt a kérdezősködés, hogy: "miért nem?" Mondjuk a Red Bull (igazság szerint csak Vettel, mert Webber igencsak hátul maradt) így is messze legyőzte a többi csapatot, akik használták a KERS-t. Aztán később ezt írták az Autosport magazinban:


"Stratégiai okokból döntöttünk úgy, hogy nem vetjük be a KERS-t az időmérőn. De nem fogom elmondani, miért. Csak várjanak és figyeljék a televíziót! Nem szeretném elrontani a nézők szórakozását"


-A másik újítás a felhajtható hátlap, ami nem igazán gyorsította a kocsit. = / ezen még van mit javítani. Úgy voltak vele, hogy a szél és a légmozgás hatására a pilóta könnyebben tud előzni...Nos, ez nem jött be... :P


-A harmadik az újfajta gumik voltak. 4 féle volt: Super lágy, Lágy, Közepes, Kemény. 
Ezek viszont már eredményesebbek voltak. Akinek friss, új, lágy gumija volt, azé volt a leggyorsabb kör (ezen a pályán. egy másikon lehet, hogy a keménnyel érték volna ezt el).


eredmény:


amit mutat az azt jelenti, hogy ő az 1. ,
és nem azt, hogy "kabd be" XD
Az 1. (természetesen) Sebastian Vettel lett. Nagyszerűen autózott végig. Nem terhelte túlzottan a kocsit, csak annyival ment, amennyi szükséges volt a győzelemhez.


A 2. Lewis Hamilton lett. Végig Vettel mögött ment, pár mp-s távolsággal. Meg se próbálta megelőzni (nem is tudta volna). 


A 3.Vitalij Petrov lett mindenki nagy csodálkozására. Hibátlanul autózott, pedig a végén már Alonso a háta mögött volt, de nem hagyta magát.


A 4. Alonso a rajtnál hátraesett, de aztán egyre-egyre felzárkózott. 


Aki kíváncsi a részletekre (most inkább nem részletezném) itt megtalálja:


http://www.f1hirek.hu/f1/20110327-forma1-ausztral-nagydij-2011-futamosszefoglalo.html





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése