Összes oldalmegjelenítés

2011. április 24., vasárnap

Rio

halivaan :D


Szombaton néztük a Rio-t. Nagyon aranyos mese! Azt hittem unalmas lesz, de nem volt az. (Anya azt mondta, hogy ő ezen tuti aludni fog, de ébren volt végig, ami jó jel) xd

Sztory:

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét, mivel egy kihalófélben lévő faj utolsó híme. Összeteszik az utolsó tojóval, aki kezdetben nem túl barátságos vele. Ráadásul Azúr nem tud repülni, ami igencsak megakadályozza a kis csapatot az üldözőik elleni menekülésben.


A történet jó. Azt hittem egyértelmű lesz a vége, de nem, mert sok kusza dolog volt benne. Néhány részletet kicsit lehet, hogy túlspiláztak, de nekem tetszett :D Ajánlom. Aranyos kis mese. 


2011. április 20., szerda

Szüneet!!

Sziasztok

Szünet van végre. Már alig vártam. Legyen már nyáááár! :D
MINDJÁRT ITT A NYÁÁÁR!! *-*

Hú anyám! Úgy rühellem a rajztanárt. Elvitt minket az Emlékpontba (az egy olyasmi, mint a múzeum, ha az unalmi-faktorát nézzük). Az osztály nagy része ahogy bementünk és leült a székekre xD mi azért végignéztük (nagyjából). Mikor végignéztük, odamentem a tanárhoz és azt mondta, hogy haázi dolgozatot fog irtani. (Anyád!)   Kérdeztem, hogy miről írjunk, nincs itt semmi, mégis mit írjunk le egy oldalban? Erre ő: Hát, ha így viselkedik az osztály, akkor nem beszélek róla, oldjátok meg! És mégis, hogy a f@szomba? Ezt azért nem gondolhatja komolyan. Képes lenne bűntudat nélkül egyest adni olyannak, aki nem tehet arról, hogy az osztály így viselkedik? Akármennyire érdekelhet akkor, ha nem mondd semmit. De az is lehet, hogy csak ijesztget. Nah mindegy majd lesz valahogyan.
Łillával meg egész idő alatt a telóján (google) nézegettünk képeket egy pankrátorról. xD Én nem nézem csak ő. Én a Forma-1-et imádom. Helyesnek tartja a pasit, szerintem nem helyes, de olyan teste van...awhh *-* 
Másik barátnőm, Anna most mondta le a holnapi találkánkat, mert elment a hangja. Elment az orvoshoz (mármint ő, nem a hangja) és azt mondta neki a doki, hogy nem szabad beszélnie. Amúgy azért nincs hangja, mert voltak osztálykiránduláson (mázlisták). És ott gondolom ordítottak meg röhögtek 2 napon keresztül. Nem is csodálom, hogy megnémult, ahogy azt az osztályt ismerem. Így most a sétálásunk eltolódott keddre. Nem baj az is jó. Az még szünet. :D *-*
Ma írtunk töriből. pff semmiség.
Meg verset mondtunk. 2-t is és feladott egy baromi hosszút. :S
Jah, és kikaptam a nyelvtan tz-met, ami nekem le volt másolva, így megvoltak a kérdések és a válaszok is. a válaszok ezek szerint nem voltak jók, mert 4-es lett. (én nagyon örültem neki, csak hanyas lett volna, ha nem tudom a kérdéseket, ha így is 4-es lett) xD
Holnap lesz a szünet első napja : DD
Fúú (hacsak anya fel nem kelt reggel véletlenül) délig alszok. Persze ma este sokáig telefonozok majd az ágyba :D Aztán Tv meg Tv meg dvd meg Tv meg kaja meg punnyadás. Délután viszont le kell mennem az uszodába, mert lehet, hogy lesz úszás bár eddig még sose volt szünetbe. De muszáj lemennem, mert megígértem egyik úszótársamnak, hogy ott leszünk legfeljebb beszélgetünk és hazamegyünk. Tuti az lesz.

2011. április 17., vasárnap

F 1 (akit nem érdekel ne olvassa, én írok róla, mert szeretem)

Jó hosszú címe lett. xD
Ma volt a 2011-es Kínai Nagydíj.
Ez volt az idei év (eddigi) legizgalmasabb futama.
Eleve az hihetetlen, hogy Webber, aki a 18. rajtkockából indult (elnézték és kemény keverékű gumit adtak neki az időmérőn, így kiesett a Q2-ből), 3. helyezett lett. =O Nagyon tud. Egész futam alatt 4x volt kint a boxba és úgy tűnt, hogy megint melléfogtak a Red bull-osok, mikor a rajtnál kemény gumit kapott, de a verseny végére, mikorra mindenkinek kemény volt (legalább egyszer fel kell tenni a kemény keverékű gumit, és legtöbbet a futam elején lágyat tettek fel), neki lágy gumija volt, ami rövidtávon gyorsabb, ezért simán meg tudta előzni az előtte lévőket. Akár még Hamiltont és Vettelt is megelőzte volna, ha lett volna még hátra pár kör.
Vettelt pedig már az első kanyarban megelőzte a két McLaren-es (Lewis Hamilton és Jensen Button). Végül 2. lett, mert ő csak 2x ment ki a box utcába, a többiek meg 3x. De a végén már nem tudott kimenni, muszáj volt neki az utolsó 10 kört egy elkopott gumival végigmennie, mert Hamilton ott volt szorosan mögötte. Ráadásul valami gubanc volt a rádiója körül, mert nem hallották őt az irányítóban, így nem tudta, kin, milyen gumi van, hányszor álltak ki, milyen taktikával mennek stb.

Kiesések nem nagyon voltak. Csak Algersuari esett ki, mert leesett a jobb hátsó kereke az egyik kanyarban xD. Vicces volt. Szegénynek le .
kellett állnia a pályáról, így nem folytathatta.

Hamiltonnak annyival jobb állapotban voltak a gumijai, hogy csak idő kérdése volt, mikor megy el Vettel mellett, végül öt körrel a leintés előtt sikerült neki. Buttonnak már nem sikerült utolérnie Vettelt, sőt slusszpoénként őt vágta hátba Webber az utolsó előtti körben, így Hamilton mellett a két red bullos állhatott dobogóra. Button és Rosberg a negyedik és az ötödik helyen zárt, Massának és Alonsónak meg kellett elégednie a hatodik-hetedik hellyel.

2011. április 16., szombat

Ismeretlen férfi (Unknown)

Ma is Szegeden voltunk és az Ismeretlen férfi c. filmet néztük meg. Fú öcsém rég láttam ilyen jó filmet. Megvolt benne minden, ami egy jó filmbe kell: nyomozás, izgalom, titkok, lövöldözés, autós üldözés. Ez egy tipikusan olyan film, amit nem értesz, amíg nem láttad végig, mert a végén derül ki a legfontosabb dolog (ebben a filmben pl az, hogy végülis ki valójában a hapsi). 


Történet:

Dr. Martin Harrist (Liam Neeson) autóbaleset éri Berlinben (képen). Mire a kórházi ágyban magához tér (4 nap után), megváltozik körülötte a világ. A felesége nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris. A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak (egyrészt, mert nem tudja bizonyítani, hogy tényleg ő az akinek mondja magát, hisz a balesetben odalettek a személyes adatai) neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest, aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen.  Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz.

(nem mondom el, hogy mi lett a vége, ha esetleg valaki meg akarja nézni) 
Csak annyit, hogy sose jöttem volna rá, sose tippeltem volna arra, hogy igazából ki a férfi...

Főszereplő: Liam Neeson 
Nagyon jól alakította a kétségbeesett férfit, aki minden erejével arra próbált választ kapni, hogy ki ő és hogy mi történik körülötte. 
A többi szereplőt nem nagyon ismertem.

2011. április 15., péntek

Iskolai dolgozatokból részletek

- A Szent Jobb István király bal keze.
- Janus Pannonius 15 éves korában elterjedt Európában.
- A háborúban a nők is megteszik a kötelességüket a férfiakkal együtt,
    úgy elöl, mint hátul.

- A föníciaiak kereskedtek és iparkodtak.
- Az őserdő olyan terület, ahova emberi kéz meg nem tette be a lábát.
- A végek vitézei többnyire nem éltek haláluk napjáig, mert már
    korábban elestek.

- Anonymus III. Béla névtelen jegyese volt.
- A baktériumokról: - Van mikroszkopikus, ami kicsit nagyobb, mint ami
    mikroszkóppal látható.

- II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt.
- Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elöl maga a császár is
    csak álruhában tudott menekülni.

- Ady Boncza Bertalant vette feleségül.
- A Toldi olyan mű, amelyben a főhőst feldolgozzák.
- Eötvös József többek között Budán született.
- Milyen betegséget lehet kapni a parlagfűtől? - Energiát

Fényképezés

Sziasztok


Ma talán a legérdekesebb a délutáni fényképezés volt. Mivel idén ballagunk csináltak rólunk egy pár képet. Kérdeztem, hogy minek, erre a válasz a tanártól: "A nagymama kredencébe." Hát jah kb oda. Mondjuk jó volt. Egész jó kép is készült rólam, az igaz hogy olyan mintha bandzsítanék, de attól még normálisabb, mint amire számítottam. 2-re kellett odamennünk, ezért volt időm megkajolni és átöltözni. Barátnőmmel, Łillával mentem. Úgy nézett ki az egyik képen, mint Quazimodo (ő mondta, nekem eszembe se jutott volna). :D Nálunk meg jól elvoltunk, mert kiengedtük a folyosóra szaladgálni a hörimet. xD Vicces volt nézni, ahogy szedi a kis lábait. 
Aztán a fényképezésen együtt voltam "vele" :D Attól félek, megint szeretem. Na, mindegy majd csak kibírom ezt a pár hónapot. Aztán örökre elfelejthetem. Jó lenne már, mert lassan egyre rosszabbul érzem magam miatta, hogy tudom, neki másvalaki tetszik, nem én. =( Valami azt súgja, lesz még sok ilyen az életben. 
Júj, nagyon kíváncsi vagyok már, hogy milyen lesz a gimis osztályom. =D Remélem azért jól tanulnak, de lehet velük jókat is röhögni.
Jah meg ma megtanultuk, hogyan kell megkötni a ballagási nyakkendőnket. Nekem egész szépek lettek, bár a padtársamnak a végén szebbek lettek pedig én mutattam meg neki, hogy kell. <3

2011. április 13., szerda

Avatar paródia (nagyon nagy)

Egy Csomó Sületlenség

Szijasztok!


Ma megint kellett mennem a suliba. Képzelhetitek hányadik felszólításra keltem föl reggel... Amúgy a suliban lenni szeretek (ha nem írunk dogát valamiből). Az órákat úgy ahogy végigunjuk, de aztán a szüneteket végigröhögjük! :D Szóval úgy elviselhetők a napok, ha egy csomó (hülye) barát vesz körül. :D Mondjuk mindenki induljon ki magából...egy csomó (idióta) barát vesz körül. Na így jobb! xD
Nem tudok túl sokat írni, ezért inkább írok sok hülyeséget, amit nem hiszem, hogy valaha is normális ember leírt a blogjában. Épp egy Milky Way Klasszikus üdcsit iszok. Régebben imádtam, de most valahogy nem megy le a torkomon. Komolyan mondom még egy korty és kidobom a taccsot. Magamtól nem is vettem volna ilyet, csak Anya hazaállított 2 dobozzal, én meg csak ott vigyorogtam, hogy: "te úristen ezt, hogy fogom meginni".
Na még egy sületlenség: Vettünk egy gumis karkötőt, amikor Szolnokon voltunk (egy vásáron) és eléggé szoros a gumija, így le kell vennem egy idő után, mert elszorítja a karomat és fáj. Nah és ma meg vettem egy újságot és abba is volt két gumis karkötő, ami szintén elnyomta a kezem. Én hülye meg egyszerre vettem föl mind a kettőt, ezért most, mint állat fáj a kezem sőt az alkarom is.
Na, ha valaki olvas más blogokba is ilyen hihetetlen nagy idiótaságokat, akkor szóljon, mert ajánlani fogom Nobel-díjra. Hogy miért és hogyan, ne kérdezd...xD

2011. április 11., hétfő

Together

Csááá!

Tudom, hogy mostanában sokat írtam a Forma-1-ről, és tudom, hogy van akit ez a műsor egyáltalán nem érdekel...sorry...én szeretem :)
Nem sok dolog történik velem, így, hogy otthon vagyok...
Ma találkoztam a barátnőimmel, mert kellett pár füzet, hogy bepótoljam az anyagot. El is mentünk sétálni. Jó volt végre hülyülni egy kicsit. Hiányzott már...
Mondjuk olyan jó volt egy hétig csak dögleni a tv előtt és nem csinálni semmit. Gyakran gondoltam azokra a szegény szerencsétlenekre, akiknek suliba kell lenniük. Aztán rájöttem, hogy nem akarok visszamenni! Pedig az elején még el se akartam Anyának mondani, hogy rosszul vagyok, mert suliba akartam menni (hű tényleg jó beteg lehettem). xD Ma is egész nap szinte Dokik-at néztem a gépen DVD-ről, mert a DVD lejátszónk béna és nem játssza le a DivX-et -.-" hülyeség volt megvenni drága pénzért...Na mindegy
Jah és, ha Łilla olvasod a blogom csak úgy mondom, hogy az idegrendszer az nem idegrencer xDD Először én is leírtam c-vel, de aztán nézem, valami itt nem stimmel xD bocsi, hogy ide is leírom, de vicces volt. Meglepődtem :P Nem baj. Mi így szeretünk <3

2011. április 9., szombat

Selena Gomez & The Scene - Who Says

3.

A 3. bejegyzést a mai és a holnapi Forma-1-ről fogom írni, de még holnap is írok hozzá, mert holnap lesz a futam. A mai az csak időmérő volt.
Egy pár szabály:

Az időmérőnek 3 szakasza van. a pilóták ilyenkor köröket mennek (ahányat akarnak a kiírt időponton belül, de nem akadályozhatják a többieket), akié a leggyorsabb kör az továbbmegy. Aki megnyeri a Q3-at is, azaz övé a leggyorsabb kör a Q3-ban, az indulhat az első rajtkockából.

Q1 (csak abban az esetben ha a létszám eléri a 20 főt!) hossza: 15perc
Q2 (legjobb 15 pilóta) hossza: 15perc
Q3 (legjobb 10 versenyző) hossza: 10perc


Azok a pilóták, akik nem kerültek be a következő "Q"-ba, azoknak a rajtszáma nem változik. 
pl: a mai időmérőn Schumacher 11. lett, tehát nem került be a Q3-ba, így a 11. rajtkockából indul. A Q3-ban már csak az ő előtte lévők sorszáma változik meg, az utána lévőké nem.


Az első Vettel lett, pedig egész az ő köre végéig úgy tűnt, hogy Hamilton fog legelölről indulni. Úgy tűnt, senki se tud gyorsabb kört futni, szinte az összesbe (Q1,Q2,Q3) ő volt az első. Bár Hamilton azt mondta, nem csalódott, hogy elvesztette a pole-t (1. rajtkockát), azért látszódott rajta, hogy megunta, hogy már lassan egy éve mindig csak 2. Vettel mögött. De azért ő is elismerheti, hogy az, hogy Vettel megelőzte az időmérőn nem a két kocsi különbségei miatt volt...
Már több embertől is hallottam, hogy jó lenne, ha nem Vettel nyerne, mert így egy idő után unalmas lesz a verseny, mert még el se indultak, már lehet tudni, ki fog nyerni... =/


To be continued holnap...


Holnap van :P vagyis ma... na mindegy :)
Nos...igen--> Vettel nyert (a csudába pedig azt hittem, nem ő fog xD)
Mondjuk a 2. Jensen Button lett (McLaren Mercedes) 
a 3. pedig Nick Heidfeld (Lotus Renault) :O
Izgalmas verseny volt. Sok előzés, ütközés, kiállások. Gyakran változott a sorrend az újfajta gumik miatt, mert egy gumi nem bírt ki 20 kört se (lágy 10-12 kör, kemény 18 kör) Volt egy elég furcsa eset is, mert Vitalij Petrovnak (Lotus Renault) ölébe esett a kormánya =o nagyon durva volt: lecsúszott a pályáról "ugratott" egyet és aztán csak annyit láttunk, hogy nekivezeti a kocsit egy reklámtáblának. Később egy másik kameranézetből megmutatták, hogy teljesen kijött a kormánya és így már nem tudott mit csinálni csak fékezni. xD Apa úgy nevetett - tetszett neki az az ugratás xD 
Én azért sajnáltam szegényt. Már majdnem a verseny véget ért erre ki kellett állnia. Jó mondjuk szerintem nem volt pontszerző helyen, de akkor is.


Amikor már a kupákat adták át Apával elkezdtük nézegetni, hogy milyen reklámok vannak a "kezeslábasukon" xD fúú rengeteg volt. Mi is jól elvoltunk amúgy... xD Anya csak úgy nézte, hogy mi köze van pl. a Rauch-nak a kupaátadáshoz xD vicces volt

2.

Hétfőn még voltam suliba...hú, de úgy tűnik, mintha egy éve lett volna : P A hétfő és kedd közötti estém valami borzalom volt. Égett a torkom, lüketett a fejem és emiatt nem tudtam elaludni. Egész este sírtam. Fáradt voltam, nem akartam anyáékat felébreszteni és az a szűnni nem akaró fejfájás. Tudtam, hogyha sírok, akkor csak jobban fog fájni, de úgy voltam vele, hogy olyan szarul vagyok, hogy már nem lehet ennél rosszabb. Nem is volt. Aztán el-elaludtam egy-egy órára, de aztán a vége az volt, hogy felébredtem és kezdhettem mindent elölről. 
Olyan 5-6 óra felé anyáék is felkeltek, hogy fürödjenek és menjenek dolgozni (nem én keltettem fel őket, olyan halkan sírtam, ahogy csak lehetett). Amikor anya eljött az ajtóm előtt rászóltam, hogy adjon valamit fejfájás ellen, erre ő behozott egy lázmérőt -.-". 38,8 fokos lázam volt. Volt már valaha több is, de ez is elég volt ahhoz, hogy szörnyen érezzem magam. Adott gyógyszert, amibe altató is volt, így el tudtam aludni. 
Kb. 4 órát aludtam aztán felkeltem, de hála az égnek már nem fájt a fejem csak a torkom. Később elmentünk orvoshoz....anya főzött nekem ebédet...tv-t néztem....feküdtem stb.
Most már jól vagyok az a lényeg, bár hétfőre még visszahívtak harmadjára is az orvoshoz, mert mondtam, hogy nagyon gyorsan vert a szívem az egész betegség alatt is, sőt pénteken már szúrt is. Megmérte a pulzusomat és a vérnyomásomat akkor is, és magasabb volt mind a kettő az átlagosnál. Lehet, hogy a szívemmel is bajok lesznek? Remélem nem. Elég nekem a gerincem miatt aggódni...

1.

SZIASZTOK!

3 részbe fogom leírni az eddig történteket, hogy jobban áttekinthető legyen. Sok bepótolni valóm van. Sorry, hogy nem írtam, csak egyrészt még az egy-hetes-büntimet töltöttem szerdán is.
A másik ok, pedig az, hogy beteg voltam : tüszős mandula-gyulladásom volt. Fúúúúj. Aki nem tudja, hogy az milyen, ne is keressen utána, mert undorító és nagyon fájdalmas.
Szóval, mikor is írtam utoljára? Jah múlt héten. Oké. (jah, jól elbeszélgetek magammal xD)

Hétvégén voltam nagynénéméknél. Anya tesójáéknál. Ott van 2 unokatesóm, akik ugyanolyan tökkelütöttek, mint én. :D Na, meg egy tengerimalac, aki enyhén karmol :P (még mindig tiszta karmolás a kezem...)
Uncsitesóm velem egyidős, ezért nagyon jól elvoltunk. Van most egy játék, amit mindketten imádunk: Minecraft. Azt mondta, hogy ezt egy gyerök csinálta egyedül. =O profi
Másik uncsitesóm, aki 20 éves, leszedett nekem két filmet: Az őrzők legendája (Legends of the Guardions), A feláldozhatók (The expendables). Az őrzők legendáját már meg is néztem itthon. Persze moziba mind a kettőt láttam. De akkor is kellettek!!!! : P