Összes oldalmegjelenítés

2011. április 17., vasárnap

F 1 (akit nem érdekel ne olvassa, én írok róla, mert szeretem)

Jó hosszú címe lett. xD
Ma volt a 2011-es Kínai Nagydíj.
Ez volt az idei év (eddigi) legizgalmasabb futama.
Eleve az hihetetlen, hogy Webber, aki a 18. rajtkockából indult (elnézték és kemény keverékű gumit adtak neki az időmérőn, így kiesett a Q2-ből), 3. helyezett lett. =O Nagyon tud. Egész futam alatt 4x volt kint a boxba és úgy tűnt, hogy megint melléfogtak a Red bull-osok, mikor a rajtnál kemény gumit kapott, de a verseny végére, mikorra mindenkinek kemény volt (legalább egyszer fel kell tenni a kemény keverékű gumit, és legtöbbet a futam elején lágyat tettek fel), neki lágy gumija volt, ami rövidtávon gyorsabb, ezért simán meg tudta előzni az előtte lévőket. Akár még Hamiltont és Vettelt is megelőzte volna, ha lett volna még hátra pár kör.
Vettelt pedig már az első kanyarban megelőzte a két McLaren-es (Lewis Hamilton és Jensen Button). Végül 2. lett, mert ő csak 2x ment ki a box utcába, a többiek meg 3x. De a végén már nem tudott kimenni, muszáj volt neki az utolsó 10 kört egy elkopott gumival végigmennie, mert Hamilton ott volt szorosan mögötte. Ráadásul valami gubanc volt a rádiója körül, mert nem hallották őt az irányítóban, így nem tudta, kin, milyen gumi van, hányszor álltak ki, milyen taktikával mennek stb.

Kiesések nem nagyon voltak. Csak Algersuari esett ki, mert leesett a jobb hátsó kereke az egyik kanyarban xD. Vicces volt. Szegénynek le .
kellett állnia a pályáról, így nem folytathatta.

Hamiltonnak annyival jobb állapotban voltak a gumijai, hogy csak idő kérdése volt, mikor megy el Vettel mellett, végül öt körrel a leintés előtt sikerült neki. Buttonnak már nem sikerült utolérnie Vettelt, sőt slusszpoénként őt vágta hátba Webber az utolsó előtti körben, így Hamilton mellett a két red bullos állhatott dobogóra. Button és Rosberg a negyedik és az ötödik helyen zárt, Massának és Alonsónak meg kellett elégednie a hatodik-hetedik hellyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése